У перекладі з англійської story означає історія, 

а telling – розповідати. 

    Отже, сторітелінг (storytelling) – це мистецтво розповідати історії з метою навчання, керування шляхом донесення змісту повідомлення за допомогою спеціальної методики.

          Сторітелінг буває активним та пасивним. 

    Розповідати захоплюючі історії може вчитель (наприклад, на початку вивчення теми – для того, аби вмотивувати учнів чи допомогти запам’ятати складну інформацію). Учні його пасивно слухають, а тому такий сторітелінг називають пасивним. Активний сторітелінг – це самостійне розповідання історій учнями, яке вчитель може практикувати або впродовж вивчення теми або наприкінці її, аби закріпити набуті знання.

 Існує декілька важливих моментів, які необхідно враховувати при створенні історії для дітей:
  • готуючись розповідати історії дітям, насамперед, врахуйте їх вікові особливості, тобто інтелектуальний, емоційний, фізичний рівень розвитку;
  • в історії повинен бути персонаж — герой або герої історії;
  • у всіх персонажів повинні бути свої особливості характеру, які будуть зображатися в розказаних подіях
Детальніше 1 

Детальніше 2

    Історія цікава лише тоді, коли слухач може їй співпереживати, підсвідомо уявляючи себе на місці персонажа. Тобто виклад фактів це ще не історія.

    Переклад з англійської - Powtoon Ltd. — британська компанія, яка продає хмарне анімаційне програмне забезпечення для створення анімованих презентацій і анімованих пояснювальних відео. Назва "Powtoon" - це об'єднання слів "PowerPoint" і "Cartoon".